Vorig jaar heb ik van een vriend een grafiek overgenomen waarop hij was uitgekeken. Ik kreeg mijn partner zover dat zij haar boekenkast in de woonkamer op-offerde voor dit disproportionele kunst-werk (drie bij twee meter). Ik ben er in-middels dol op. Nu heeft mijn vriend bekend dat hij het mist. Hierop gaf mijn vriendin te kennen dat zij haar boeken-kast weer terug wil. Als ik het grafiek terugverkoop, maak ik volgens haar dus twee mensen gelukkig. Ik betwist de logica daarvan. Ik vind juist dat zij samenspannen om één mens ongelukkig te maken. Wat nu?
– Popo Kabaka, Amsterdam

Niet in alle gevallen weegt het geluk van twee mensen op tegen het ongeluk van één mens. Als twee kannibalen u zouden opeten zouden zij gelukkig worden, maar de gedachte aan deze maaltijd alleen al zou u vermoedelijk ongelukkig maken. Omdat u nooit meer gelukkig kunt worden nadat u bent opgepeuzeld, moet in dat geval het geluk van de eenling zwaarder wegen dan het geluk van de meerderheid. Dit geldt...