Enige tijd terug heb ik besloten alles te vieren wat gevierd kan worden. Ook mijn aanstaande zesentwintigste verjaardag zal ik om die reden vieren. Problematisch daarbij is de aanwezigheid van mijn gescheiden ouders. Wanneer beiden op hetzelfde moment op dezelfde plaats aanwezig zijn, werkt dat weinig sfeerverhogend. Mijn vader kan mijn moeder niet luchten en vice versa. Wie moet ik uitnodigen?
– KvW uit S.

Uw besluit om te vieren wat er maar gevierd kan worden, zal zijn redenen hebben. Misschien hebt u het gevoel dat de dood u op de hielen zit.

Maar vieren wat er gevierd kan worden, betekent nog niet dat iedereen op het feest moet verschijnen. Een goed feest begint met een zorgvuldig samengestelde gastenlijst.
In dit geval zou ik noch uw vader, noch uw moeder uitnodigen.

Ik zou na het feest op een doordeweekse avond, laten we zeggen een dinsdagavond, met uw vader gaan eten, en dan op woensdagavond in hetzelfde restaurant met uw moeder. Bij voorkeur aan dezelfde tafel.

Als de...