In Vrij Nederland van 28 mei staat een brief (neuro-wetenschappelijk gelul en oorvijgjes) die al eerder is gepubliceerd. Dit weet ik doordat ik deze bijzonder treffende brief al een hele tijd in de wc heb hangen. Maar waarom staat hij er nu nog een keer in? Is dit zoals in Fancy of Break Out!, waar alle seksueel getinte problemen elk jaar kunnen worden hergebruikt omdat zestienjarige meisjes toch elk jaar tegen dezelfde problemen aanlopen?
– Annelies

Was het antwoord ook hetzelfde? Fancy en Break Out! ken ik niet. Als puber las ik korte tijd Yes om de vrouw beter te leren kennen.
Mocht u geïnteresseerd zijn in close reading van Fancy of Break Out!, dan ben ik daartoe bereid.

Al geruime tijd lees ik in Vrij Nederland de rubriek ‘Grunberg helpt’. Ik lees die niet omdat uw antwoorden mij zo enorm boeien, maar omdat ik me keer op keer verbaas over het feit dat mensen u een bovenaardse wijsheid lijken toe te dichten. Ik verbaas me dan ook over dit gegeven en vraag me af wat dit met...