Af en toe, en vandaag gebeurde dat toen ik over de kermis liep, bekruipt me een gevoel van walging van veel mensen en alle lelijkheid die de mens heeft voortgebracht. Ik heb het gevoel dat ik daar kilometers boven sta. Moet ik trots zijn op deze arrogante houding of moet ik me schamen? Ik weet dat een dergelijke houding je vaak niet in dank wordt afgenomen.
– Een elitaire student, Groningen

Wie nooit het gevoel heeft gekend verheven te zijn boven de massa heeft last van schijnheiligheid. Dat u de wansmaak van de massa op de kermis meent aan te treffen, pleit niet voor uw smaak.
En wat uw zorgen betreft over de reacties van de medemens op uw misantropie: u zult leren uw misantropie priv├ę te houden. Mannen zoals u gaan in de regel hun misantropie uitleven op hun echtgenote.
Als u daar bezwaren tegen hebt, is er nog altijd het kluizenaarschap. Op een berg of in een kamertje op een universiteit.

Mijn probleem: in eerste instantie, bij enkele berichten, ben ik niet geïnteresseerd in...