Ik mag mijn chef op kantoor graag. Ik wéét gewoon dat hij een verhouding heeft met iemand van een andere afdeling en ik verwacht dat dit in de gaten zal gaan lopen. Moet ik hem waarschuwen en hoe zal ik dat doen?
Een vriendin uit omgeving Deventer

Uw vraag doet mij vermoeden dat uzelf dolgraag een verhouding met uw chef zou willen beginnen. Dat is uw goed recht, zoals het u ook vrij staat te fantaseren over het verstoren van het prille geluk van uw chef. Weinig is zo onuitstaanbaar als het prille geluk van anderen, vooral als het zich voordoet bij heren van middelbare leeftijd. Maar u moet niet veinzen te handelen uit morele overwegingen. Misschien wil uw chef dat het in de gaten loopt omdat hij op die manier van zijn vrouw hoopt af te komen.

Verder vraag ik me af hoe u zo zeker weet dat uw chef een verhouding heeft. Leest u zijn e-mails, snuffelt u in zijn sms’jes? Als ik uw chef was en ik zou erachter komen dat u dergelijke vragen aan de Mensendokter stelt, dan zou ik u...