Ik verhuis straks naar het dorp waar niet alleen mijn broer woont, maar ook zijn kakkerige schoonfamilie, die ik veracht. Niet onbelangrijk: zij verachten mij en mijn familie (incluis mijn broer) ook. Het dorp is een gehucht, en de kans op een ‘encounter’ in de supermarkt groot. Hoe mij te gedragen bij een toevallige ontmoeting?
Roos D. uit Amersfoort

Wordt uw broer ook veracht door zijn eigen vrouw? Sommige mensen houden ervan met iemand in bed te liggen die hen veracht. Als u uw schoonfamilie tegenkomt in de supermarkt moet u hen beleefd groeten. Geen betere verachting dan beleefdheid.

Wij verhuizen naar een nieuwe stad. We willen enkele buren uitnodigen om kennis te maken. Wat is de natuurlijke grens hiervoor? Alleen de twee buren met wie we onder één kap wonen? De overburen? De buren van de overburen?
W & T uit Hilversum (binnenkort!)

Grenzen zijn er slechts zelden, natuurlijk. Wilt u een cocktailparty organiseren waarop al uw buren afkomen? Niet doen! Nodig uw buren uit...