Hoe komt het dat ik uw boeken weinig interessant en soms zelfs irritant vind, maar me met deze rubriek wel zeer goed kan amuseren? Ik vond het eerste deel van Tirza overigens een uitzondering. Misschien omdat ik me zo goed in Hofmeester kon verplaatsen. Jammer dat het boek daarna ontspoorde.
Sander uit Maastricht

Regelmatig krijgt een schrijver vragen waarop hij geen antwoord kan geven, bijvoorbeeld: waarom komen er toch geen normale mensen in uw boeken voor? De schrijver vindt namelijk dat er uitsluitend normale mensen in zijn boeken voorkomen. Ik zie de romanschrijver als iemand die zijn liefde voor waarheid boven zijn liefde voor mensen stelt. Dat u dat soms irritant vindt, verbaast me alleen al niet omdat u zich zo goed in Hofmeester kon verplaatsen. Ik denk dat hij zelf ook met het tweede deel van het boek grote moeite zou hebben gehad. Maar anders dan u had hij ook niets in deze rubriek gezien.

Dat u zich wel met deze rubriek kunt vermaken, heeft er wellicht mee te maken dat...