Mijn vriendin moet steevast niezen wanneer ze haar haar borstelt. Hoe komt dit en – belangrijker nog – hoe komt ze ervan af?
Frank Beijen

Vermoedelijk is ze allergisch. U kunt een bezoek aan een allergoloog overwegen. Ook kan ze ophouden haar haar te borstelen. Ik borstel mijn haar nooit. Wat voor soort haar heeft ze?

Stoort u zich erg aan dat niezen? Mocht dat genies voor u onoverkomelijk zijn, dan wordt het tijd voor een nieuwe vriendin.

Ik heb al tweemaal ruzie gehad met vrienden over Johan Cruijff. Het schijnt niet mogelijk te zijn om een tussenhouding in te nemen, het is: je bent voor ons of tegen ons, volgens beide kampen. En ze vinden het nog lekker ook, volgens mij. Is dit het bewijs dat sport anti-intellectueel is?
Charles, Amsterdam

Het tijdperk-Cruijff loopt ten einde, of beter gezegd, is ten einde gelopen. Het is een bepaald soort man dat vasthoudt aan het idee van Cruijff als halfgod, dat meent dat het hoogtepunt uit zijn leven de dag was dat Cruijff...