Wanneer gaat een man te ver? Ik zie in de ogen van mijn huisarts een belustheid op macht, zeker wanneer er iets van lichamelijk onderzoek moet zijn. Ik voel het, maar hij zegt niks en doet niks onvertogens. Wisselen van huisarts gaat niet goed, want ik woon in een dorp en hij is de enige.Anoniem

Ik wil niet beweren dat uw intuïtie u bedriegt, maar in de regel kan machtsmisbruik worden aangetoond en is het meer dan ‘een gevoel’. Als u gelijk hebt en uw huisarts is een machtswellusteling, dan zal hij er extra van genieten als u onder zijn machtsvertoon lijdt.

Men beweert dat dingen bespreekbaar moeten worden gemaakt, in het geval van de machtswellusteling is dat zinloos.

Ga in de aanval.

Als hij u terroriseert, terroriseer hem. Bel hem dagelijks op met een andere klacht. Vraag hem om advies in triviale aangelegenheden, beschuldig hem er vervolgens van dat zijn advies verkeerd was. Bel hem voor noodgevallen die geen noodgevallen zijn. Probeer zijn privénummer te achterhalen. Bel...