Er gebeurt niks interessants in de Nederlandse literatuur. U doet uw best een en ander aan illusies te versplinteren, maar originele, laat staan gevaarlijke ideeën over het leven? Ik kom ze niet tegen. Is niet de enige interessante schrijver op dit moment de schrijver die met een literaire PVV-houding een gevaarlijk boek schrijft?
J.

In een maatschappij waarin de romankunst serieus wordt genomen, zou zo’n roman wellicht kunnen bestaan. Wij leven in een tijd waarin de roman handel en entertainment is.
Wie gevaarlijke kunst wil, moet het leger of de politiek in gaan. Jaren geleden al schreef ik dat romanschrijvers het pauzenummer zijn.

Mijn echtgenoot wil geen huisdieren. Vanzelfsprekend heb ik dit weten/leren te respecteren. Tussendoor is er een poes en later een hond ‘doorgeslipt’. Uiteindelijk ben ik voor vrienden op honden en poezen gaan passen tijdens vakanties (pro deo). Niet direct tot ergernis van mijn man. Doch nu, uiteindelijk, terwijl ik voor de eerste keer wel ervoor...