Ik ben zwanger! Van ons eerste kind. Het irritante is: de aanstaande vader is zo enthousiast dat hij me het liefst de godganse dag meesleurt naar cursussen zwangerschapsmassage, puffen, bevallen in bad en de rest van de tijd wil overleggen over namen en bedjes en crèches wil bezoeken. Ik word al moe als ik het weer opschrijf. Help!
– P.

Heeft de aanstaande vader niets beters te doen dan zijn zwangere vrouw of vriendin lastig te vallen met zijn neuroses? Vertel de aanstaande vader dat de zwangerschap een militaire operatie is, waarbij de zwangere vrouw de generaal is en de leverancier van het sperma een dienstplichtige korporaal. Zeg tegen de aanstaande vader: ‘Luister, makker, als jij zo doorgaat, wordt het tweede kind met een andere man gemaakt.’

Overigens durf ik te wedden dat als u met mij een kind had gemaakt het mooier en intelligenter was geworden dan het wezen dat u nu op de wereld gaat zetten. Ook dat mag u de aanstaande vader vertellen.’

Mijn zoontje is in een lager...