Voor al uw vraagstukken van relationele, levensbeschouwelijke of andere aard.

Ik wil toegeven dat er geen echte klik is wat mij betreft. Moet ik hem dit zeggen?

Mijn volwassen zoon vindt mij een slechte moeder. Maar ik heb goed voor hem gezorgd, hem nooit geslagen, in gevaar gebracht, of verwaarloosd. Ik wil wel toegeven dat er geen echte klik is wat mij betreft. Moet ik hem dit zeggen? En wat is eigenlijk een goede moeder?

Vermoedelijk verwacht uw zoon wel een ‘klik’. Geen klik tussen moeder en zoon of ouders en kind is ook niet zomaar iets, wij vinden dat die klik er wel moet zijn. In onze cultuur lijkt de relatie tussen ouder en kind zelfs een heilige relatie, wat ook komt doordat het kind heilig is verklaard. Interessant is dat het vaders nog wel vergeven wordt als ze niet of te weinig van hun kinderen houden, maar moeders niet. Een goede moeder is een moeder die offers brengt voor haar kinderen, vinden wij, maar het enige oordeel over de moeder kunnen uiteindelijk...