Voor al uw vraagstukken van relationele, levensbeschouwelijke of andere aard.

‘Zolang ik leef, mag u gebruikmaken van mijn lichaam’.

Op 27 september vertoont de VPRO de aangrijpende documentaire Dirty Window over een vermoorde prostituee. De filmmaker filmde de ellendige achtergrond van deze en andere Hongaarse prostituees die werken in Amsterdam. Ik zag hun droevige verhaal net en vraag me nu af of niet iedere hoerenloper die minder dan 1 miljoen euro per bezoek betaalt zich als een klootzak gedraagt: wat vindt u?

Ik heb deze documentaire niet gezien, maar ik heb jaren geleden de film Lilya 4-Ever van de Zweedse regisseur Lukas Moodysson gezien, dus ik kan me iets voorstellen bij Dirty Window. Lilya 4-Ever is weliswaar een speelfilm, maar zeer realistisch. De film gaat over een meisje uit het Oostblok dat in ScanĀ­diĀ­naviĆ« in de prostitutie belandt, en eindigt met de dood van het meisje.

In een ideale wereld zou wellicht geen prostitutie bestaan. VooruitloĀ­pend daarop is in...