Voor al uw vraagstukken van relationele, levensbeschouwelijke of andere aard.

‘U hebt juist gehandeld. Juist een zwerver is een hardwerkende Nederlander’.

Zeer geachte Dokter, ruim twintig jaar geleden vertaalde ik voor een jonge uitgever een actueel tijdsdocument dat niet in gedrukte vorm verscheen. De jonge uitgever werd de bekendste auteur van ons land; denkt u dat het zin heeft hem nog eens te benaderen ? Met beste groet – Annemarie Houwink ten Cate

Ik dacht onlangs aan u toen ik iemand een boek van Manès Sperber zag lezen, een auteur die ik zoals u weet heb uitgegeven in de tijd dat ik zelf een uitgeverij had.

U kunt het zeker weer eens proberen. Vertaalt u nog steeds?

Beste Mensendokter, meer dan een half jaar geleden vroeg ik u advies of ik wel of niet naar Israël moest gaan voor mijn ‘droombaan’. Mijn angst was namelijk dat ik daar bewust Joods zou worden. Inmiddels ben ik zeven maanden in Israël. Het is een verrijking om te zien hoe verschillende Joden hun...