Wat een overkill aan publiciteit over de Koninklijke familie, zeg. Wordt u er ook gek van? Of ben ik nou gek?

Ik word er niet gek van, gek word je van je vriendin, maar het verbaast me wel. De behoefte aan folklore is kennelijk onuitroeibaar. Ik vermoed zelfs dat veel van wat religie wordt genoemd feitelijk folklore is. Nu Nederland het secularisme volledig heeft omarmd, is het misschien een aardig idee van de koninklijke familie een religie te maken. Ik stel voor dat de RVD bekendmaakt dat Beatrix net als Maria onbevlekt ontvangen is en dat Willem-Alexan­der de Mensen­zoon is. Als de mormonen geloven dat Utah het heilige land is, waarom zouden de Neder­landers dan niet kunnen geloven dat Willem-Alexander de zoon van God is?

Mijn dochter van zes is gevraagd voor een tv-reclame. Mijn man en ik houden niet van die wereld en willen niet dat ze later model wordt of nu al onderbetaald door handige reclameboys. Maar zij: ze voelt zich uitverkoren, een prinsesje. Mogen we haar dit wel...