In het vraagstuk over Das Total-Orgasmus in VN van 23 februari 2013 is een vervelende vergissing geslopen. Het woord ‘vinger’ is per ongeluk vervangen door ‘fingeer’ in het vraagstuk ‘is het moreel verwerpelijk dat ik soms een volledig orgasme fingeer’. In uw antwoord vergelijkt u daarom per abuis het orgasme met fastfood, waar het eigenlijk fingerfood is. – Richard Otten, Maarn

De vraag over het ‘Total-Orgasmus’ werd door iemand anders gesteld. Als u uw vrouw alleen met uw vingers mag beroeren zal zij daar goede redenen voor hebben.

Mijn vriend is alcoholist. We wonen niet samen en hij wil er niet over praten. Hij zorgt wel dat ik er geen last van heb en hij kan (nog) functioneren op zijn werk. Maar zijn vingers trillen en ik weet dat het te veel is. Kan ik slechts wachten tot het fout gaat?

U kunt hem er vriendelijk op aanspreken. U kunt zijn vrienden en zijn familieleden erop aanspreken. U kunt niets doen. Maar ik heb mij laten vertellen: het probleem van de...