Dit weekend keken we met de hele familie naar Jim Taihuttu bij Zomergasten. De ouders vonden hem oppervlakkig, maar ik vond hem juist heel interessant. Zo leek het in heel Nederland. Tekent hier zich de generatiekloof af? – Merel, Roermond

Helaas moet ik bekennen dat ik sinds de Zomergasten-uitzending met collega-kunstenaar Henny Vrienten een allergie voor Zomergasten heb overgehouden die ik nooit meer te boven ben gekomen. Dit terzijde. Ik heb de uitzending dus niet gezien, maar uit een recensie in de Volkskrant begreep ik dat de heer Taihuttu veel stopwoordjes gebruikte. Nu doetnde gemiddelde voetbaltrainer en de gemiddelde voetbalspeler dat ook, ik zie niet in waarom de gemiddelde filmregisseur dat niet zou mogen doen.
Overigens dacht ik altijd dat er mensen waren die wél naar Zomergasten keken en mensen die dat níét deden en dat dát de generatiekloof was, maar misschien is er sprake van een generatiekloof binnen een generatiekloof.
Gebrekkige welbespraaktheid kan voor...