Ik ga liever niet naar hulpverleners. Ik kom bij iemand op een bank liggen, aangekleed, en dan begint inderdaad het geouwehoer. Maar waar ligt dat aan?

Mijn eigenheid respecteren en er mij aan overgeven, is voor mij de belangrijkste oefening. Toen ik achttien was, woonde ik drie uur rijden van Woodstock. Wat was het een veelbelovende tijd. Nou ja. U heeft mij uitgedaagd met Grunberg helpt. – Yvonne Kranendijk

Ik begrijp dat u liever naakt op de bank van uw therapeut gaat liggen en ik heb goed nieuws: Vrij Neder­land heeft besloten dat de Mensen­dokter na de zomer af en toe ook cliënten privé zal ontvangen, mits de cliënten naakt zijn. Verder raad ik u aan een leuk huisje te zoeken op twee uur rijden van Woodstock. Wij moeten streven naar vooruitgang.

We gaan morgen op vakantie en mijn vrouw wil nu ‘eindelijk eens wat lichte kost’ lezen. Maar is de vakantie niet het perfecte moment om de meesterwerken te lezen waar je normaal nooit aan toekomt? – Bastiaan F.,...