U moet na de zomer een keer in het krijt treden met de econome Deirdre McCloskey, in Utrecht, bij het Studium Generale. Zij had een interview in De Groene waarop ik aldus kort reageerde: is het kapitalisme wel zo deugdzaam als Deirdre McCloskey beweert? (31 juli.) Zij verwart het met een markteconomie. Mits ingebed in de samenleving heeft deze zeker deugden. – Willem Hoogendyk

Wacht even. U geeft zelf aan dat het kapitalisme deugden heeft, is dat niet ook wat McCloskey beweert? Om over mijn hoofd met McCloskey te willen debatteren vind ik een typische kapitalistenstreek. Overi­gens heb ik uw boek in goede orde ontvangen; als het om marketing gaat, hebt u van de kapitalisten geleerd, maar ik begrijp dat idealisme ook marketing nodig heeft. Misschien kunnen we marketing vanaf heden idealisme noemen?

U heeft het boek Stoner als volgt aangeprezen: ‘Als u een boek wilt lezen dat uw leven gaat veranderen, lees dan Stoner.’ Ik heb het boek uit en inderdaad, het is een mooi boek....