Heeft u ook kooktips? Ik ben van mijn vrouw af en sta er op mijn 51ste alleen voor in de keuken. Mijn belangstelling voor koken is niet bijster groot (voor goed eten wel!) maar ik zal wel zelf aan de slag moeten gaan in de keuken. – Mark

Er zijn magnetronmaaltijden, diepvriesmaaltijden, kant en klare salades, et cetera, maar ik begrijp dat zelf koken misschien goedkoper is en zo zijn charmes heeft. Zelf kook ik zelden tot nooit, al was het maar omdat goed eten en zelf koken niet altijd samengaan, en het zou hautain zijn mij nu het mombakkes van de amateur-kok aan te meten. Toch waag ik mij aan adviezen die ik zelf in de praktijk heb mogen brengen.

Begin met eieren. Kook één ei. Of twee. Eet ze met wat brood en zout en peper (ook uitstekend als warme maaltijd).

De volgende dag bereidt u een roerei. Er zijn verschillende mogelijkheden om een roerei te maken. Ik doe het als volgt: doe de inhoud van twee of drie eieren in een glas. Klop die eieren. Een vork is het eenvoudigst....