Mijn dochter wil trouwen met haar man in Las Vegas, dat vindt ze romantisch. Ik had me zo voorgesteld dat ik haar als vader van de bruid naar het altaar zou begeleiden. Hoe kan ik haar van gedachten doen veranderen? – Gijs
P.S.: ik hoef geen moreel antwoord dat mij ongelijk geeft. Daarvoor stuur ik u geen vraag. Ik vraag u wat ik zou kúnnen doen om mijn voordeel te behalen. U bent toch geen moralist, maar een dokter, en ik ben uw patiënt, niet zij.

We zijn allemaal moralisten, maar een enkeling is zich ervan bewust dat het moralisme een ziekte kan worden met vreselijke gevolgen. U kunt op het gemoed van uw dochter inwerken. Zeg: ‘Doe je oude vader dit niet aan, ik zou sterven van verdriet. Ik ben al bijna gestorven van verdriet. Waarom haat je me?’ U kunt dreigen: ‘Als je in Las Vegas trouwt, heb je geen vader meer, dan ben ik dood, je zult me nooit meer zien. Als je kinderen krijgt, zal ik de kinderen negeren. Als je overreden wordt, zal ik je niet komen opzoeken in het...