In mijn zestigste levensjaar heb ik mij voorgenomen zestig keer op pad te gaan. Ik doe dit slow, zonder reisgids, door te dolen en te dwalen. Ik heb veel tijd en weinig geld. Ik zoek nog een tiental niet-alledaagse ideeën. Als man van de wereld hebt u ongetwijfeld een aantal tips voor mij. – Fred Vanhinsberg, Vilvoorde (België)

Is de hele wereld uw speelterrein? Wat is uw budget? Om te beginnen zou ik niet als toerist op pad gaan. Meld u aan bij een hulporganisatie en reis mee naar een rampgebied. Ongetwijfeld ontvangt u instructies van de hulporganisatie. U doet dan alsof u alles in uw oren knoopt, maar eenmaal oog in oog met de hulpbehoevende bent ú ineens degene die hulp zoekt. Zoek een tolk en zeg tegen de slachtoffers van oorlogsgeweld: ‘Help mij, ik ben zestig en op zoek naar een niet-alledaags idee.’ Zeg tegen de slachtoffers van mensenhandel: ‘Help mij, ik ben geen slachtoffer van mensenhandel, maar met mij is iets ergers aan de hand. Ik ben op zoek naar een...