Ik ben schrijver, maar ik heb behoefte aan een baan die de wereld beter maakt. Wat raadt u aan? Leerlooier? – Leonie

Bejaardenverzorgster, sekstherapeut voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapten, uitbater van een kinderboerderij. U kunt ook trouwen met een eenzame, lelijke en gepeste man. Als u de wereld beter wilt maken zonder een offer te brengen, dan wordt u tramconductrice.

Als ik een boek lees over een necrofiel en ik raak daarvan opgewonden, maakt mij dit dan medeplichtig? – Groet, Udo

Welnee, de fantasie valt buiten het strafrecht en ook buiten de moraal. Het kan wel zijn dat uw schuldgevoel voortkomt uit een verlangen naar schuld. Overigens zie ik geen kwaad in necrofilie. Het kan vervelend zijn voor de nabestaanden, maar toch geloof ik dat mensen na hun dood niet alleen orgaandonor moeten kunnen worden of hun lichaam ter beschikking stellen aan de wetenschap, ze moeten ook kunnen zeggen: ‘Na mijn dood stel ik mijn lichaam ter beschikking aan de...