Ik werk in een verzorgingstehuis. We hebben, zoals bekend, veel te weinig tijd voor de meest simpele klussen als het naar bed doen van mensen die niet zelf naar bed kunnen of het helpen douchen en aankleden. Dat vinden de patiënten zelf ook en dat leidt tot klachten. Mijn collega’s storen zich daar weer aan en ik merk steeds vaker pesterijen op – nog later komen, iemand op de wc laten zitten, het licht ‘vergeten’ uit te doen ’s nachts etc. Hoe doe ik hier iets aan?

Hoe u hier iets aan doet zonder zelf gepest te worden?

Het zou het beste zijn als u op de pesters afstapt en vriendelijk om uitleg vraagt. Maar ik moet toegeven dat ik dat misschien zelf niet zou durven, zeker niet als ik onder aan de pikorde zou staan van het personeel in uw verzorgingstehuis.

Een andere oplossing is om naar de directie te gaan.

U zou ook een artikel kunnen schrijven over de misstanden in uw verzorgingstehuis, maar dat werkt het beste als u wel geprobeerd hebt die misstanden eerst in dat tehuis zelf...