Hoe ver moet ik meegaan in de fantasieën van mijn man?

Onlangs stond er een amusant artikel van Mark Oppenheimer in het magazine van The New York Times over seksgoeroe en columnist Dan Savage, die het GGG-principe hanteert. ‘GGG’ staat voor ‘Good, Giving, Game’. Volgens Savage is monogamie problematischer dan wij veinzen te geloven, maar ook stelt hij dat de afwezigheid van monogamie niet minder problematisch is. Good, Giving en Game betekent in mijn parafrase dat je coulant moet zijn, open voor de voorstellen van je partner en bereid daarin mee te gaan.

Tenzij je daar echt geen zin in hebt.

Stel dat uw man zegt: ‘Ik wil heel graag dat je in mijn mond plast.’ Dan is het uiteraard uw goed recht om te weigeren, maar u moet er in een dergelijk geval wel op voorbereid zijn dat uw man zich door een andere vrouw in de mond laat plassen. U moet er niet alleen op voorbereid zijn, u mag het niet verbieden. Of hij die vrouw ook moet en mag penetreren, lijkt mij iets wat u even moet...