Wat kunnen wij leren van de aanslagen in Noorwegen? – L. de Groot, Utrecht

Een rare gedachte dat wij uit alles een les moeten kunnen trekken. Alsof de dingen gebeuren om ons te beleren. Noorwegen heeft ons weinig geleerd wat wij niet al wisten. Interessant waren de krampachtige pogingen van diverse heren en dames politici en zogenaamde opiniemakers om te ontkennen dat er een verband zou bestaan tussen uitspraken en daden. De vrije menings­uiting is een komeet die enkele lichtjaren verwijderd is van de planeet aarde, die indruk werd gewekt.

Van mijn moeder mag ik de Mensendok-ter niet lezen. Ze zegt dat ik de ironie niet begrijp en u veel te serieus neem. Ik vind haar reactie ironisch (ze leest vraag en antwoord vast: sorry mam!) – 11-jarige

Scheurt ze de Mensendokter uit dit tijdschrift? Vermoedelijk is je moeder intelligent genoeg om te begrijpen dat het verbieden van de Men­-?sen­dok­ter hem alleen maar aantrekkelijker maakt. Zeg tegen je moeder?dat men mij niet serieus...