Mijn schoonouders wonen op een half uur rijden en mijn vriend en ik hebben sinds kort een kind. Wat is een normale frequentie waarop grootouders hun kleinkinderen kunnen zien? – een vrouw met opdringerige mensen om zich heen

Tel uw zegeningen, een ex-vriendin van mij neemt het haar vader kwalijk dat hij zich niet gedraagt als een liefhebbende grootvader maar als een man die zijn kleinkinderen het liefst door de wc zou willen spoelen.

Ik zou zeggen: een keer per week voor de schoonouders. Of vreest u seksueel misbruik?

Mijn vriend en ik zijn inmiddels negen jaar samen en we zijn nog altijd gelukkig. Al een aantal jaren discussiëren wij over kinderen. Ik wil heel graag kinderen, maar zoals hij er nu over denkt wil hij dit niet. Hij vindt kinderen te beperkend. Wat moet ik nu? Bij hem weggaan is voor mij geen optie, maar geen kinderen is ook niet wat ik wil! – LvP

Negen jaar, dat is geen sinecure.

Uw kinderwens is een existentiële wens, zoveel is mij duidelijk. U moet alles in het...