Bedankt, meneer Grunberg. Een collega zond mij uw commentaar: ‘Arnold Grunberg schrijft je in VN 2011, nr. 37 op p. 78: “Ik vrees dat uw Colombiaanse echtgenote een leuke vrouw is die wat bijverdient. Wat uw vraag betreft, iets kan goed zijn zonder dat je er iets aan hebt. Als uw achtendertigjarige vrouw zo afstotelijk is dat geen man haar wil hebben, dan is de gedachte dat zij monogaam is waarschijnlijk goed, maar moet u zich ook afvragen wat u hebt aan deze voldoening.”‘

Ik heb u een vraag gesteld, omdat ik u humoristisch vind en toch leuk! Ik had echter gerekend op een antwoord op mijn vragen. Het leek me wel interessant voor u, een transculturele visie op uw standpunten over monogamie. Nederlanders zijn vaak zo praktisch en bijdehand. Dat ontbreekt hier. Mijn echtgenote is mooi en verdient helaas niets bij. De stad is trouwens bekend om zijn vele mooie vrouwen. Het ga u goed, wij rommelen hier wel door zonder uw deskundige hulp. – W.R. te C.

Monogamie kan goed zijn op...