Ik was op vakantie in het huis van vrienden. Ze waren er zelf niet en gaven aan dat de ochtend dat wij vertrokken de werkster zou komen en vroegen of we voor haar de poort open wilden houden. De afspraak was dat we geen huur betaalden, toch vroeg mijn vriendin zich af of we niet een bescheiden bedrag moesten achterlaten op tafel voor deze werkster?

Uw vriendin heeft gelijk. Ik ontbijt geregeld in een restaurant bij mij om de hoek. Soms zegt de ober: ‘Vandaag hoef je niets te betalen.’ Dan laat ik toch een fooi achter.

Ik weet niet hoe groot het huis was, en hoelang u in het huis bent gebleven, en wat de werkster verdient, maar ik had als ik u was tussen de dertig en vijftig euro achtergelaten. Misschien was honderd euro ook gepast geweest. Het is beter om als royaal dan als gierig te boek te staan.

Denkt u dat het mogelijk zal zijn om in de toekomst te bestaan zonder lichaam, m.b.v. computers (zie Ray Kurzweil)?

Ik heb Ray Kurzweil gemist, maar het bestaan zonder lichaam zie ik...