Ik zou zo graag meneer Grunberg willen vragen of ik hem binnenkort in New York een paar vragen zou mogen stellen voor mijn eindexamenprofielwerkstuk, maar ik durf niet en weet niet hoe. Wat nu? – Judith

U liegt. Ten eerste hebt u deze vraag al eens op mijn site gesteld. Ten tweede stelt u hem nu weer. Vermoedelijk is dat ‘eindexamenprofielwerkstuk’ ook een leugen. U bent een oude vrouw met jicht, u hoopt nog eens de grote liefde van uw leven tegen te komen en wat is makkelijker en veiliger dan het verlangen naar de grote liefde op de Mensendokter te projecteren?

Had u eerlijk gezegd: ik ben oud en jichtig maar ik wil zo graag nog een keer verliefd worden, had ik een ontmoeting geregeld. Nu zeg ik: u gaat naar de concurrentie.

Mis ik iets als ik niet allerlei moderne gadgets aanschaf? Veel mensen praten over apps/smartphones/tablets etc. etc. en schaffen deze ook aan. Voor mijn gevoel red ik me prima met mijn laptop en mijn mobieltje. Ik draai zelfs nog geregeld cassettebandjes....