In een onlangs door de VPRO uitgezonden reportage van Louis Theroux gemaakt in Miami Jail was te zien dat een gevangene – skinhead, getrouwd en vader van ik meen twee zonen – smoorverliefd was geworden op een Joodse homoseksuele medegevangene. Is dit nu de hand van God?- Sandra Coers

Hoe ontroerend dit gegeven ook is, ik vrees dat wij hierin veeleer de wetten van de markt kunnen ontdekken dan de hand van God. Mensen hebben de neiging verliefd te worden op wat beschikbaar is, slechts de bakvis geeft de voorkeur aan het onbeschikbare.

Als dit de hand van God is, dan moeten wij die hand ook herkennen in de misdaden die de beide heren vermoedelijk hebben begaan.

Geachte Mensendokter,

Bij sociale gelegenheden, vaak het soort dat een beetje ongemakkelijk is, maar soms ook als ik gewoon tussen vreemden in de trein zit, ben ik mij er constant van bewust hoe gemakkelijk het zou zijn om gewoon mijn gulp open te ritsen en uitgebreid met mijn piemel te gaan spelen. Het is niet dat ik er dan...