Ik ben geboren en getogen in de Jordaan in Amsterdam, maar sinds een paar jaar wordt onze wijk overspoeld door yuppen met hun kinderwagens en vrijdagmiddagborrels. Wat me vooral tegenstaat, is dat alle goede slagers plaatsmaken voor biologische winkels. Wordt het tijd om naar een andere stad te verhuizen? – Aimée Madeleine uit de Jordaan

Ik zou me niet door yuppen, kinderwagens en vrijdagmiddagborrels laten verjagen. En waar wilt u heen? Naar Almere? Ik ben daar sinds 1994 niet meer geweest, maar ik betwijfel of het daar beter is.

Over slagers weet ik weinig, ik kook zelden, maar ik meen dat Frits Abrahams in uw buurt woont en uit zijn stukjes begrijp ik dat hij van vlees houdt. Hij is niet een prototype Jordanees, maar hij is ook geen yup. Misschien moet u eens met hem overleggen. Als dat allemaal niet helpt, is er nog altijd radicale emigratie. Canada, Australië, Dubai of Nieuw-Zeeland.

Als veroordeelde kindermisbruiker lees ik de berichtgeving over pedofilie, Roberts M. of...