Onlangs heb ik de laatste hand gelegd aan mijn derde roman Het Zwarte Gat over een lugubere oplossing van het vergrijzingsprobleem. Weet u of de Nederlandse lezer geïnteresseerd is in een ondergangssatire? – Hanco Naninck

P.S. Als u beroepshalve in bovenstaande geïnteresseerd bent, bij deze de korte inhoud: In het jaar 2020 is het toppunt van de vergrijzing bereikt. De kosten zijn inmiddels zo hoog opgelopen dat zowel de pensioenfondsen als de staat verregaande oplossingen aanbieden om afscheid te nemen van een groot aantal zestigplussers. De sterk teruglopende dekkingsgraad moet weer op het niveau van rond de eeuwwisseling gebracht worden.

Dank u zeer. Beroepshalve was ik geïnteresseerd. Ik raad u aan van Het Zwarte Gat een essay te maken. Wellicht kunt u het ook toesturen aan diverse politieke partijen met het verzoek uw geschrift integraal op te nemen in het verkiezingsprogramma. Overigens lijkt mij ‘Het Zwarte Gat’ bovendien een uitstekende titel voor het komende...