Af en toe haat ik mijn eigen dochter, als ik zie hoe ze denkt haar vader en andere mannen om haar vinger denkt te winden (ze is 14) maar niet ziet hoe zij zich daarin ook weer laat manipuleren. Wat kan ik doen tegen de haat?

Ouders die hun kinderen haten, is een taboe, wat niet wegneemt dat het fenomeen vaker voorkomt dan men denkt. Met name meisjes gaan al op jonge leeftijd de concurrentie aan met hun moeder.

Vermoedelijk is uw dochter, ook al is ze pas 14, voor veel mannen opwindender en mooier dan u bent. Ik zou de strijd tegen uw dochter aanbinden, dan zal de haat ook wegebben. Houd het subtiel. Ooit had ik een afspraak met een jonge vrouw in New York. Ze werd in het restaurant ‘afgeleverd’ door haar moeder, hoewel de jonge vrouw al ruimschoots volwassen was, ze had een kind. Voor ze aan tafel kwam, maakte de moeder haar dochter snel op. Een beeld om nooit te vergeten.

Probeert u iets soortgelijks, zonder dat u meteen de beste vriendin van uw dochter wordt. U kunt met haar...