U noemt uzelf een intellectueel uit Amsterdam-Zuid. Ik stel mezelf voor als een gezonde denker die door Duitse laarzen (40/45) van school is getrapt en derhalve met drie jaar lagere school het leven is ingestuurd. Ik wil wijzen op een wijdverbreide en ook door u gemaakte denkfout. U schrijft over prostitutie als zijnde het oudste beroep ter wereld. Dit is een contradictio in terminus. Dat beroep houdt in dat voor diensten een vergoeding c.q. een betaling word verlangd. Dat impliceert dat men dus eerst iets moest verwerven. Het kan dus niet anders dat er oudere beroepen hebben bestaan die deze luxe mogelijk maakte. Uit het Oude Testament weten we dat er toen al appelplukkers bestonden. In de Betuwe, tot aan vandaag, een normaal beroep. Ik hoop hiermee een aanvulling aan uw geestelijke bagage te hebben kunnen geven. – Frans van der Sande, Ochten-Oost (Betuwe)

Dank voor uw vriendelijke brief. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat ik mijzelf een intellectueel uit Amsterdam-Zuid heb...