Mijn man is met pensioen en verveelt mij en zichzelf de pleures. Hij heeft geen hobby, het enige wat hij doet is lezen. Weet u een echte hobby ? (liefst buitenshuis.)

Ik heb wel eens tegen een vriendin gezegd: ‘Lezen is ook werken.’ Daarop antwoordde ze: ‘Dat zei mijn vader ook altijd.’ Maar lezen kan natuurlijk ook een hobby zijn. U kunt uw man adviseren buitenshuis te lezen. In een bibliotheek of een café bijvoorbeeld, maar voor een man die met pensioen is, is er geen betere hobby dan een minnares. Die minnares kan natuurlijk altijd een leesclub worden genoemd. Er zijn vrouwen die monogamie niet genoeg vinden, een emotionele band is ook al verboden. Zover mag u niet gaan. Als u hem het huis uit wilt hebben, kunt u hem niet elk genoegen ontzeggen.

Ik maak me serieus zorgen dat we niet meer uit de huidige crisis komen. Naar welk land kan ik nu het beste emigreren? Kan dat ook een Europees land zijn?

Vandaag bezocht ik een school in Amsterdam. De kinderen, tussen de negen en de...