Voor al uw vraag­stukken van relatio­nele, levens­beschouwe­lijke of andere aard

Ondanks een leeftijd die volwassenheid voorschrijft, koester ik nog steeds enkele kinderlijk onredelijke wensen zoals: dat het alleen ’s nachts zou regenen en overdag de zon zou schijnen, of dat ik, zoals u met uw moeder, nog dagelijks met mijn vader zou kunnen telefoneren (geb.1893).

Mogelijk heb ik een te persoonlijke opvatting van uw bereikbaarheid via deze rubriek, toch vraag ik u: hebt u ook dat soort wensen? En: moet ik die van mij onderdrukken of mag ik er jeugdig aan toegeven? – Marie-Cécile Moerdijk, Lommel (B)

Het feit dat u uw wensen onredelijk noemt, geeft al aan dat u afstand hebt genomen van die wensen, op zijn minst dat u beseft dat deze wensen niet realiseerbaar zijn.
Wat het klimaat betreft: u kunt verhuizen naar een regio waar de zon vaker schijnt. Ook kunt u een jonge bewonderaar verzoeken u een paraplu boven het hoofd te houden als het regent.

Mijn vader is ongeveer twintig...