Hoe vertel ik mijn moeder dat ze naar een bejaardentehuis moet?

Moet ze echt naar een bejaardentehuis? Kan ze niet thuis wat meer zorg en oppas krijgen? Uw vraag wekt de indruk dat uw moeder niet naar het bejaardentehuis wil. En terecht. Als ik uw moeder was, zou ik ook niet naar het bejaardentehuis willen. Kunt u uw moeder niet bij u in huis nemen? Gesteld dat ze dat wil. U moet uw moeder vertellen dat het erop lijkt dat ze meer zorg nodig heeft dan dat ze momenteel krijgt maar u moet haar geen bejaardentehuis opleggen. U moet vragen hoe zij zich die zorg voorstelt. Of ze wil dat iemand bij haar thuis komt om haar te verzorgen, of ze bij haar kinderen wil intrekken, of misschien wil ze toch naar een bejaardentehuis. Het kan zijn dat uw partner geen trek heeft in uw moeder. Dat is dan jammer voor uw partner. Bo­ven­dien, zo vertelde een Oosten­rijkse vriendin mij onlangs, wordt elke langdurige relatie een ouder-kindrelatie. Dus feitelijk hebt u al een relatie met uw vader of...