Plaats van leven

Waarom bent u naar Nederland gekomen?

‘Als je op Curaçao bent geboren en op een goede universiteit wilt studeren, dan sta je voor de keuze: of je gaat naar Amerika, of naar Nederland. Ik koos voor Nederland omdat de universiteiten hier vrijer zijn, minder schools dan in Amerika. Het was de bedoeling om na mijn studie bedrijfskunde een paar jaar werkervaring op te doen en dan terug te gaan. Zo is het niet gelopen. Na mijn eerste studie ging ik nog naar het conservatorium, ik kreeg succes met mijn muziek. Als ik op Curaçao zou wonen, dan zou ik feestmuziek moeten spelen, gezellig voor op bruiloften of zo. In Nederland kan ik in theaters spelen, ik ben in de gelegenheid om mooie platen te maken.’

Wat trof u aan?

‘Nederland stond voor vrijheid. Mijn ouders hebben me streng opgevoed en hier mocht ik doen wat ik wilde. Op mijn zestiende had ik al eens een zomervakantie doorgebracht in Nederland. Ik logeerde bij mijn zus in Groningen en had de tijd van mijn leven. Ik...