Standplaats Berkeley, USA

Op het moment dat deze VN verschijnt, weet u waarschijnlijk al of er dinsdag iets moois is gebeurd in Amerika of niet. Ik weet dat, op het moment dat deze column geschreven wordt, nog niet. Ik zou wel graag een voorspelling willen doen, maar een familielid van mij, die toevallig ook iets met dit weekblad te maken heeft, is bijgelovig. Hij is ervan overtuigd dat Nederland bij het laatste EK voetbal van Rusland verloren heeft alleen maar omdat iedereen zei zeker te weten dat ze, na de geweldige voorronde, zouden winnen.

Ik neem het zekere voor het onzekere en ga het niet hebben over Joe de Loodgieter, of over Barack de Kandidaat. Ik ga het ook niet hebben over Studs de Schrijver, die de apotheose helaas niet meer heeft kunnen meemaken. Ik ga het zelfs niet hebben over George de President. Ik ga het hebben over iemand die niets met politiek te maken heeft: Greg de Werper.

Greg de Werper zit bij mij in de klas. Greg heeft altijd een honkbalpet op, maakt nooit...