Design

Soms kan een onopvallend moment opvallende inzichten opleveren. Zo’n onopvallend moment is als er een groot bord met maar een klein beetje eten in het midden wordt geserveerd in een kwaliteitsrestaurant. Je geniet met aandacht en plezier van het culinaire experiment. Daarna leg je, zoals je ooit hebt geleerd dat het volgens de etiquette hoort, je mes en vork naast elkaar op de rechter rand van je bord. Klaar!

Soms is het bord alleen zo diep, en het bestek zodanig gevormd, dat mes en vork vooral geneigd zijn in het bord te glijden. Wat je ook probeert, het setje blijft niet liggen zoals het hoort.

Wie ooit met een snowboard onderuit is gegaan op een steile sneeuwhelling weet dat ongecontroleerd glijden een benauwende ervaring kan zijn. Met je rug richting het dal met grote snelheid naar beneden, dat is geen pretje. Een heel goede oplossing voor dat probleem bestaat niet. Een jas én broek met een ruwe buitenkant helpen maar een beetje. Steile hellingen vermijden is helaas...