Hij is een thrillerschrijver van naam en een van de bedenkers van de hyper-realistische televisieserie The Wire. George Pelecanos wil de wereld laten zien zoals hij is, en niet zoals de mensen hem graag willen zien. ‘Ik kan uren met de bus meerijden, alleen maar om te horen hoe anderen praten.’

‘Yeah. I did it,’ zegt de man, op een toon die zelfs in de verste verte niets weg heeft van een bekentenis. Behalve twee koude ogen heeft hij weinig opvallende uiterlijke kenmerken. Hij speelt met zijn trouwring, die hij een halve centimeter over zijn vinger heen en weer beweegt, zonder een spoor van zenuwen overigens.

Hij somt op. ‘Ik heb Wallace vermoord. Dat viel me zwaar, moet ik zeggen. Hij was nog een tiener. Ik heb Stringer Bell vermoord. Ik heb op Frank Sebotka geschoten. Hij is later ook door mijn hand gestorven. En ik schoot op Snoop. Nee, Omar niet. Dat was iemand anders. Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen hebben gehuild bij zijn dood. Hij was de enige met een...