Ciao fratello!

Als ik van alle feestdagen er maar één zou mogen vieren, zou dat Pasen zijn. Zonder enige kerkelijke achtergrond kan ik mij elk jaar weer verheugen op twee Paasdagen omdat ik dan twee keer kan paasontbijten. Probeer jij ook elk jaar van een pakje keiharde roomboter een lammetje in elkaar te knutselen, met krenten als ogen en blaadjes buxus rond de pootjes? En serveer je ook per persoon een halve grapefruit, waarbij je eerst zorgvuldig alle partjes hebt uitgesneden? Ik hoef je uiteraard niet te vertellen dat er voor de gelegenheid zelfs lentekleurig linnen op tafel komt. Het verven van eieren schiet er eerlijk gezegd wel eens bij in, maar het hoort er wel bij. Verder matzes met bruine suiker natuurlijk, en een behoorlijk paasbrood. Niet bestrooid met poedersuiker zoals met Kerst, maar wel gevuld met spijs. Onderscheid moet er zijn. Daarom huiver ik ook van de ingeslopen gewoonte om een zogenaamde paastak in huis te halen. En dan bedoel ik niet zo’n mooie, met...