Ciao fratello!

Mijn favoriete tuinboek er weer bij gepakt: Van het land, geschreven door Alma Huisken. Met dit boek stond ik vorig jaar letterlijk op, om te bezien welke klussen er buiten lagen te wachten, en ik ging er mee naar bed om te lezen hoe geweldig mijn leven er uit zou zien wanneer ik echt als Alma ‘all the way’ zou gaan: met kippen en compost en vroege spinazie. Maand voor maand las ik wat te zaaien, hoe op te binden en wanneer te plukken. Maar het leukste van dit boek zijn de recepten: bokking met radijsjes, paardenbloemenlimonade, gestoofde snijbiet met ansjovis en rosé. Raar en toch haalbaar. Nu ik zag dat de eerste brandnetels waren opgekomen, wist ik meteen weer wat me te doen stond: blauwe brandnetelsoep maken. Je gelooft niet hoe zacht die gemene brandnetelblaadjes in je mond kunnen aanvoelen. Laat mij jou nu eens een beproefd recept geven, met dank aan Alma dus. In de beschrijving staat dat je de soep moet staafmixen, maar dat vind ik jammer. Ik proef graag de...