Ciao fratello,

Voor het eerst dit jaar weer het gras gemaaid. Niet zelf, want daarvoor is het te veel. Aanvankelijk dacht ik zo’n kleine maaitractor te kopen, en dan leuk als een grootgrondbezitter over het terrein te grazen. Maar toen ik dit idee vorig jaar besprak met de hovenier die vijf vruchtbomen om het huis had geplant, keek hij me meewarig aan.

‘Zo’n ding gaat kapot,’ waarschuwde hij. ‘Kun je hem dan zelf repareren? Maaien moet echt elke week gebeuren. Heb je daar tijd voor? En dan de prijs. Heb je enig idee wat zo’n ding kost? Vergelijk dat even met onze prijs voor een heel seizoen elke week een uurtje maaien.’ De analyse was snel gemaakt. En dus verwelkomde ik deze week de grasman van vorige zomer. Van de weeromstuit zocht ik naar een lekker knalgroen lunchgerecht. En liefst ook met asperges, want die zijn er weer. Ik vond een Italiaans recept dat een beetje bewerkelijk is, maar wel erg naar voorjaar smaakt. Het kan zowel met groene als met witte asperges. Het is met...