Ciao fratello,

Wat is er toch voor bijzonders aan dat beroemde Pugliese brood: pane di Altamura. Het is bij ons te koop in de delicatessenwinkel en je betaalt er een vermogen voor. Laatst kocht ik het samen met een heel stel andere etenswaren uit Puglia, want kennelijk is jouw geliefde Italiaanse provincie ‘in the air’. Het lekkerste vond ik de reusachtige groene olijven: ‘giganti di Puglia’. Overdreven vond ik een burrata – mozzarella gevuld met room, waarvan wekelijks een partij wordt ingevlogen. Lekker hoor, maar waarom kan dat niet in Nederland worden (na)gemaakt? Ik betaalde € 6,95 voor zo’n bolletje, dat als een goudvis in een plastic zakje met water wordt verkocht. Ik denk dat ik de enige gek was die zoveel geld wilde betalen voor deze lekkernij, want de zakjes die ik zag liggen waren allemaal over de datum. Een heel mandje kostelijke kazen kon zo worden weggekieperd, en een vers exemplaar werd voor mij uit de koeling gehaald. Maar echt teleurstellend vond ik ‘pane di...