Ciao fratello,

Op de markt zag ik verse pijlstaartinktvissen. Meestal kun je ze hier alleen diepgevroren krijgen, dus ik kocht er meteen een paar. Ik liet ze door de visboer schoonmaken, want dat is een precies werkje. Zo precies, dat het zelfs hem niet lukt om ze helemaal zandvrij te krijgen. De vorige keer maakte ik ze volgens jouw recept – gevuld met brood, knoflook en peterselie, en toen zaten we mooi te knarsetanden. Deze keer heb ik ze extra gespoeld en de zakjes helemaal binnenstebuiten gekeerd. Toen heb ik ze gekookt in water zonder zout, want dat zou ze maar taai maken. Er gaan veel verhalen over de manier waarop je het beste inktvissen kunt koken: een kurk bij het kookwater doen, water tegen de kook aanhouden, citroen erbij. Afijn, zonder er moeilijk over te doen bleven ze gelukkig boterzacht. Ik heb er deze keer een salade van gemaakt. Ik had van jou nog een recept met gekookte aardappel en olijven. Toevallig had ik van de week carpaccio van octopus gegeten bij een...