Ciao fratello,

Bij ons is het wachten op de nieuwe haring. Het seizoen begint officieel op 8 juni en daaraan moeten de vishandelaren zicht strikt houden, anders krijgen ze een boete. Zou wat voor een Italiaan zijn. Jij zou de nieuwe haring al een maand tevoren uit een obscure kofferbak kunnen kopen, denk ik. Eten ze eigenlijk wel haring in Itali├ź? Vast en zeker niet rauw zoals wij, maar misschien wel gebakken of gerookt? ‘Aringa’ is het in het Italiaans, heb ik opgezocht en ik herinner me niet dat ik dat ooit ergens op een menukaart ben tegengekomen. Ik heb van de week nog een ‘oude’ haring in kleine stukjes gesneden en gemengd met even klein gesneden, gekookte biet. Wat is dat toch lekker. Sommige mensen doen er nog gesnipperde rauwe ui doorheen, maar daar hou ik niet van. Wel kan er wat fijngehakte gember en peterselie bij. Beetje olie en azijn, peper. Dat is het. Maar ja, laat ik je niet lekker maken, want je kunt het vast niet krijgen op de vismarkt in Mola di Bari.

Vorige...