Ciao fratello,

Ik was in Londen en at bij Locanda Locatelli, het restaurant van chef-kok Giorgio Locatelli. Zijn boek Made in Italy sla ik met regelmaat op. Om er in te lezen, gek genoeg, en niet om uit te koken. Veel recepten zijn me te omslachtig, maar hij schrijft aanstekelijk over wat hij als kind thuis te eten kreeg, over Italiaanse producten en gerechten. Zijn restaurant in Londen heeft een Michelinster, dus ik ging op mijn paasbest naar binnen. Maar wat bleek? Het restaurant is weliswaar gevestigd in een poepchic hotel, maar de sfeer is absoluut niet opgeprikt. Het is er donker en een beetje jaren vijftig ingericht, zoals de betere restaurants in Noord-Italië. Op de kaart staan simpele en klassieke gerechten: insalata di fave e pecorino (salade van tuinbonen en kaas), of tortellini in brodo (een bouillonnetje). En toe uiteraard de torta del giorno – een taart van de dag, voor € 7,60. Ik zet de prijs er even bij, omdat je dat bijna niet gelooft in Londen – en al helemaal...