Ciao fratello,

Wat is het irritant als een recept niet klopt! Gisteren ging ik helemaal volgens het boekje courgette fritters maken. Een soort dikke pannekoekjes. Er moest van alles in, tot munt, oregano en Spaanse peper aan toe. En maar liefst drie geraspte courgettes! Toen dacht ik al: dat is te veel. Ze bedoelen natuurlijk drie van die kleintjes die je hier nooit kunt krijgen. Dus ik gebruikte twee grote. Maar de brei die ik even later in de koekenpan schepte, bleef een slappe hap en werd niet het dikke koekje dat je om kunt keren. Ik had de courgettes na het raspen natuurlijk eerst moeten laten uitlekken, maar dat stond niet in het recept! Misschien omdat dit bij die kleine courgettes ook niet nodig is. Afijn, ik had goed de smoor in.

Weet jij trouwens een makkelijke manier om zelf ijs te maken? Ik heb een boek waarin de meest avontuurlijke recepten staan voor mascarpone-ijs, citroen-tijm-ijs, basilicumsorbet en zelfs voor drop-ijs. Maar bij alles moet je onaantrekkelijke...